Over mij

Hoi hoi! Ik stel mezelf en mijn bedrijf Mission Violet graag even aan je voor. Waarom doe ik wat ik doe?

About Elise

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Mijn naam is Elise de Bruine en zoals je al gemerkt hebt ben ik gek op de kleur paars! 💜

Women’s guide to impact, ik ben jouw gids, de grote zus waar je alles aan kunt vragen als het gaat om het starten van een carrière.

Ik heb Mission Violet opgericht zodat jij als jonge vrouw de mindset, kennis en tools in handen hebt zodat jij het zelfvertrouwen en lef krijgt om uitdagingen aan te durven gaan.

Zoals je wellicht al weet biedt Mission Violet online begeleiding en coaching aan jonge vrouwen die een carrière willen starten zodat jij als vrouw net zoveel kans maakt als een mannelijke collega om een impactvolle functie te bekleden zonder daar 2x zo hard voor te moeten werken.

Als coach ben ik hierin ervaringsdeskundige. Inmiddels weet ik wat je wél én zeker ook niet moet doen om kansen te creëren. Ik heb bestudeerd wat ik zelf al heel goed deed waardoor ik in eerste instantie met 24 jaar op de toppositie van Hoofd HRM terecht kwam en heb mij verdiept in oplossingen om met valkuilen om te gaan waar veel vrouwen, net als ik destijds, tegenaan lopen.

Ik wil voor vrouwen zoals jij de coach en als het ware de grote zus zijn die ik zelf heb gemist in het begin van mijn carrière en met jou al mijn tips en tricks delen 😄. Dit met praktische en doelgerichte online coaching en programma’s.

Wat mensen over mij zeggen:

  • Eerlijk en open
  • Invoelend en een echte verbinder
  • Taboedoorbrekend
  • Nuchter met een beetje humor 😉
  • Voor een praktische aanpak

Waarom ik alleen vrouwen coach? Goede vraag! Ik wilde eigenlijk altijd al in een mannenwereld werken. Vanwaar dan deze keuze? 🤔 Ik zag dat ik alleen het verschil kon maken en de balans tussen mannelijk en vrouwelijk leiderschap kon herstellen als ik vrouwen zou helpen. Zodoende!

Nog een paar weetjes:

  • Ik bekijk dingen zowel vanuit mannelijk als vrouwelijk perspectief en heb dan ook interesse voor beide kanten van een verhaal.
  • Ik onderscheid mij omdat ik nog jong ben, maar al wel een hoop levenservaring meebreng 👵. Hierdoor merk ik dat ik gemakkelijk aansluiting vind bij een jongere doelgroep. Ik hoop die vrouw te zijn waar jonge vrouwen zichzelf in terug kunnen zien. Ik bén zelf de doelgroep en weet dus wat jonge vrouwen zoeken en waar zij tegenaan lopen.

Opleidingen, behaalde diploma's

 

  • ICM Coachingsopleiding: EQA geaccrediteerd door NOBCO & EMCC op practitionerniveau.

 

 

 

 

  • Master Organizational Design and Development aan Radboud Universiteit te Nijmegen (veelal gericht op innovatie en procesverbetering). Onderdeel van Business Administration.

 

 

 

  • Human Resource Management Voltijd aan Hogeschool van Amsterdam. Engelse variant gekozen voor meer uitdaging en internationale verdieping.

 

 

Missie

Waarom vind ik dit zo belangrijk om te doen? Ik zie het als mijn missie, mijn Mission Violet, om vrouwen te begeleiden en coachen naar impactvolle functies. Dit om een balans tussen mannelijk en vrouwelijk leiderschap te creëren en daarmee duurzaam leiderschap de norm te laten worden. In mijn ogen dé manier van leiden van de toekomst en iets waar vrouwen specifiek heel goed in zijn! We hebben in de huidige tijd nieuwe en meer vrouwelijke leiders nodig om impact en het verschil te kunnen maken. Het gaan voor duurzame oplossingen.

Wat is voor mij duurzaam leiderschap?

Het is duurzaamheid gecombineerd met leiderschap en mijn persoonlijke visie 👇:
Duurzaam leiderschap is gericht op de juiste balans tussen gezamenlijke, persoonlijke, sociale, ecologische en economische belangen (people (mens), planet (milieu), profit (economie)) met als doel groei voor mens en organisatie, op korte en lange termijn en het niet uitputten van de aarde. De ‘Triple P’ benadering van John Elkington. En tevens in mijn ogen waarde toevoegen die er écht toe doet. Een duurzaam leider geeft leiding vanuit openheid, authenticiteit en persoonlijk leiderschap om betekenisvolle doelen te realiseren en grondoorzaken aan te pakken. Mannen en vrouwen die niet langs elkaar heen communiceren maar elkaars verschillen begrijpen en krachten zien om zo samen impact te maken 👏.

Leiderschap vanuit vrouwelijkheid en kracht

Een impactvolle functie kan in mijn ogen  van alles zijn, een leidinggevende functie, maar ook de mensen die aan het bed staan in het ziekenhuis. Opleidingsniveau speelt wat mij betreft dan ook geen rol. Impactvolle vrouwen bevinden zich immers in alle lagen van de samenleving en ik wil er zoveel mogelijk bereiken. Elke vrouw kan impact maken en een leider zijn op haar eigen vakgebied, of zij nu leidinggevende wil worden of niet. Vanuit verschillende soorten functies kun je invloed uitoefenen op keuzes die gemaakt worden, dit zie ik ook als leiderschap.

Vaak zien we nog dat belangrijke keuzes gemaakt worden door mannen. En dit is op zich natuurlijk geen probleem, maar het is wel een probleem in mijn ogen als de balans er niet is ⚖️. Als er te weinig vrouwen inspraak hebben. Of eigenlijk specifiek gezegd: als er geen balans is tussen mannelijk en vrouwelijk leiderschap. Ook wel masculien en feminien leiderschap genoemd.

Als we aan een leider denken, denken we (ja, ook vrouwen) al vaak aan een man, maar ik wil dat mensen even vaak gaan denken aan een vrouw en dat vrouwen net zoveel vertegenwoordigd zijn in impactvolle functies als mannen. Natuurlijk verschilt het wel per sector en soort functie waar je naar kijkt, maar als je verschillende bronnen vergelijkt komt het er kort gezegd op neer dat het percentage vrouwen in impactvolle functies nog geen 30% is 😐.

Nog altijd vindt niet iedereen het prettig om geleid te worden door een vrouw, ook vrouwen zelf niet. Een stereotype is dat leiders, leidinggevenden en mensen met invloed toch vooral mannelijk en het liefst wat ouder zijn. Een gemiste kans en dat vertaalt zich naar mijn missie om meer vrouwen van jongs af aan te begeleiden naar impactvolle functies.
Vooral omdat vrouwelijk leiderschap zoveel moois te bieden heeft, namelijk de focus op de lange termijn en het maken van betekenisvolle keuzes, gericht op verbinding en met aandacht en zorg voor relaties en omgeving.

Verbinding

Een doel van Mission Violet is om samen met andere vrouwen impact te maken. Vrouwen met elkaar in verbinding brengen middels een sterke community om echt met elkaar connecties te maken en elkaar te supporten. Daarnaast heb je door de community het gevoel dat je niet alleen bent en tegelijkertijd weet je dat het ook anders kan. Je leert van elkaar en met elkaar op een laagdrempelige en leuke manier.

Vliegende start gericht op groei

Ik wil vrouwen de begeleiding, coaching en tools bieden die ik zelf heb gemist in mijn carrière toen ik een leidinggevende, impactvolle positie ging bekleden en in mijn reis als jonge vrouw daarnaartoe. Want voor vrouwen begint deze reis al vroeg en daarom richt mijn begeleiding zich op een jonge doelgroep. Let’s go 💪!

Leuk om te weten:

Ik ben van de zwarte en sarcastische humor. Sorry not sorry! 😇

Ik word gedreven door nieuwsgierigheid. In mensen, beweegredenen, techniek, mode en eigenlijk alles! Door mijn sterke inlevingsvermogen kan ik al huilen bij een zielige reclame, joepie! 😅 Ik kan dan ook echt niet tegen onrechtvaardigheid.

Vroeger zat ik op streetdance en al jaren volg ik zangles omdat ik van zingen houd en om uit mijn comfortzone te stappen. Toch heb ik een carrière als Beyoncé laten schieten hehe 💃

Sinds 2012 heb ik een zweefvliegbrevet en autorijden vind ik geweldig 😎 Stiekem ben ik ook een echte autofanaat 🚗 Eigenlijk zou ik de vrouwelijke James Bond willen zijn, maar daar mis ik sowieso de conditie voor 😂

Ik ben gek op honden en heb zelf een hond, Buster! 🐶

Zonder verse bloemen is mijn huis niet compleet.. en violet is natuurlijk mijn favoriete kleur bloem! 🌸

Ik kan geen dag zonder muziek leven! I 💜 R&B maar er gaat ook geen week voorbij zonder een nummer van Taylor Swift gedraaid of gezongen te hebben! 🎵

Mission Violet staat voor:

Verbinding

Leiderschap

Groei

Kracht

Vrouwelijkheid

Heel toegankelijk, warm persoon, luisterend oor, laat de ander zelf meedenken, maar geeft ook advies en tips. Ontzettend bedankt voor de fijne gesprekken, het luisterend oor en het meedenken. Dit heeft mij veel meer in mijn kracht gezet!

Zou je mij aanraden bij vrienden, familie of collega’s? En zo ja, bij een specifieke doelgroep?

Jazeker, dat heb ik ook al gedaan! 🙂 Mensen die zich onzeker voelen, niet lekker in hun vel zitten, HSP’ers.

Melanie

Hoe heb je mijn werkwijze ervaren?

Zeer prettig, je weet goed door te vragen, je voelt goed aan, je kan doorprikken tot de kern als het nodig is, je vat samen en verhelderd, invoelend, je kan goed afstemmen. Open en oordeel loos.

Jij bent een kei in afpellen van waar het “probleem” zit en dan vervolgens de coachee zelf tot inzichten laten komen door oefeningen/ methodieken.

Mirjam

Let's Work Together!

Heb je een vraag over het aanbod van Mission Violet of weet je al dat je samen met mij aan de slag wilt? Neem zeker even contact met mij op! 🙂

Contact

Mission Violet
Wes Beekhuizenweg 1
6871 VJ, Renkum

0645017529

info@missionviolet.nl

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Cookiebeleid

Openingstijden

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten

Volg me op social media

Schrijf je in voor Mission Mail!

Voor zo nu en dan een leuk mailtje met inspiratie en praktische, no nonsense tools en tips!

×